Evenement

Terug

Open Kempenrit

zondag 15 mei 2022

De Open Kempenrit van Automobielclub Kempisch Klassiek

 IMG_4513.JPGIMG_4555.JPGIMG_4553.JPGIMG_4491.JPG

Zondag 15 mei organiseert Automobielclub Kempisch Klassiek (AKK) weer de

Open Kempenrit. Een jaarlijks terugkerend evenement voor klassieke auto's dat plaatsvindt op en rond de Markt in Eersel. Na twee jaar afgelasten wegens corona is het nu weer terug. Iedereen met een auto van 30 jaar of ouder kan meedoen.

Autoliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken naar de vaak prachtig gerestaureerde klassiekers en een praatje maken met de eigenaren die vol zitten met verhalen over de geschiedenis en de avonturen die ze hebben beleefd met hun oldtimer. Eventueel kan ook een rondje meegereden worden.

De Automobielclub Kempisch Klassiek is een vereniging van autoliefhebbers in de breedste zin van het woord. Van ervaren sleutelaars tot hobbyisten met een steeksleutel, van Pietje Precies tot Franse Slag. Samen genieten ze van hun hobby en helpen ze elkaar vooruit. De Open Kempenrit is speciaal bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de club en hierbij gaat het ook om contacten tussen liefhebbers en eigenaren van klassieke auto's en oldtimers, het bewonderen van elkaars auto's, het delen van de passie en het uitwisselen van ideeën en kennis met liefhebbers uit de wijde omtrek. Of het je nu met een oud Fiatje of een klassieke Ferrari komt, iedereen is welkom en gelijk.

De rit is niet lang (ca. 65km) en vooral bedoeld om het hele veld in beweging te zien. Het concours is er om de meest originele combinatie van auto en bijbehorende deelnemers te kiezen. Het gaat vooral om de happening, de prijzen zijn slechts bijzaak.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

9.30 -11.00 Aankomst, opstellen auto’s, inschrijven en bijkletsen.

11.00 Welkomstwoord en start van de rit

13.00 Terug van de rit en opstellen auto's

13.00-14.30 Lunch op de Markt

14.00 Muziek en concours

15.30 Prijsuitreiking en slotwoord

16.30 Afsluiting1

Deelnemers betalen bij de inschrijving op de Markt in Eersel € 20,- per persoon. Daarvoor krijgen ze koffie, het route boek en een lunch met een drankje in een van de restaurants op de Markt.

Aanmelden kan, bij voorkeur, per email aan j.collette@iae.nl of eventueel op de dag zelf.

Bellen met 06 15001100 kan ook